Sustainable Gardening: SMK Bandaraya Kota Kinabalu JOHAN!!!!

Pertandingan Sustainable Gardening ini dianjurkan oleh DBKK dengan dengan tema “To Earth With Love” Pertandingan ini melibatkan sebanyak 19 buah sekolah di sekitar Kota Kinabalu dan Penampang. Pertandingan bermula pada bulan Jun-Oktober 2016.

SMK Bandaraya Kota Kinabalu sekali lagi melakar kejayaan apaila berjaya menjadi Johan bersama dengan SM ST Micheal Penampang. Kebun Sustainable Garden SMK Bandaraya Kota Kinabalu dikenali dengan nama Mindahu Garden dan peserta terdiri daripada pelajar asrama tingkatan 4 dan dibimbing oleh Cikgu Joshua Arthur dan Cikgu Hyairida bt Joumi. Pelajar pula terdiri daripada Junier Jerome James Gosuti, Cosmas Johney, Fredo Siniuh, Ag Sharul Nizam Ag Kuzain, Linkon Mijon, Alvenna Krystal Alim, Nolly Marlyn Biton, Beysis Deyana Yutong, Dg Nurafiekah bt Ajis dan Nurjannah Abdullah.

Sehubungan kejayan ini, guru pembimbing akan ke Saraburi Thailand pada 20-24 November bagi menghadiri bengkel EM dengan lebih lanjut. Tahniah sekali diucapkan kepada para guru dan pelajar!!! SMK Bandaraya boleh!!photo176616275507784082photo176616275507784081

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s